08-10-03

Mental Hygiene

Regelmatig duiken ze nog eens op: de mental hygiene films. Ze worden dan vertoont als "smalend" tussendoortje om het publiek aan het lachen te brengen. Maar duizende Amerikanen zijn er mee opgevoed. Deze filmptjes waren als voorbeeld bedoeld van wat toen maatschappelijk aanvaardbaar was en wat niet en diende de tieners er van te overtuigen wat goede zeden waren. Vandaag, en de volgende twee dagen, zijn er een aantal te bewonderen in de vooruit (Gent). Ze worden ingeleid door Ken Smith, die er een boek mee volgeschreven heeft. Overigens heeft de vooruit sinds kort een vernieuwde webstek maar dit geheel ter zijde.

Over die goede zeden van de Amerikanen kunnen we natuurlijk een boomtje opzetten. De grote voorvechters van de democratie § kuch kuch § hebben zoveel druk uitgeoefend op Al Jazeera dat ze een aantal cartoons hebben verwijderd van hun website. Gelukkig zijn ze hier verzameld. Ondertussen hebben ze het gepresteerd van een politiek onkundige spierbundel te verkiezen als gouverneur. Blijken er zelfs mensen te zijn die zich bezig houden met alle politieke leiders van het heden en verleden online te zetten.

Bij het checken van bronnen over Ken smith, om geen foutieve informatie mee te geven, ben ik ook gestoten op een dichter met dezelfde naam. Een aantal van zijn gedichten zijn bij poemhunter te lezen.

17:25 Gepost door OOK | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.