15-10-03

Alex Grey

Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een site over. Zo moet je tegenwoordig al oppassen wat je zegt in de ondergrondse. En tuurlijk je hoort soms leuke conversaties maar deze persoon maakt notities van de gespreksflarden die hij opvangt en noemt dat dan gossip. Ook de historie van ons dagelijks brood is zo online gezet.

Even serieus nu. Velen zullen het me misschien kwalijk nemen, maar ik ben blij dat er zoiets als LSD bestaat. Zo is het aan die LSD te danken dat we nu kunnen genieten van de prachtige werken van Alex Grey. Volgens de kunstenaar zelf is hij dankzij een grote dosis van LSD in 1976 (tesamen genomen met zijn vrouw trouwens) op het idee gekomen voor zijn huidige kunstwerken. Opvallend is zijn X-ray benadering van het menselijk lichaam. Een aantal voorbeelden zijn te bewonderen op de site van de Henry Boxer art gallery. Kunst blijkt trouwens besmettelijk aangezien zijn vrouw ook gebeten is door het kunstvirus. Uit haar werk kan je afleiden dat ze regelmatig onder invloed staat. Trouwens ook de dochter gaat niet geheel onopvallend door het leven al heeft Zena Grey gekozen voor de acteerkunst.

Als afsluiter nog wat fotografie. Zo is kan je de volledige kustlijn volgen van de Verenigde Staten aan de hand van deze foto's. Nu is die kustlijn wat langer dan de onze dus dat levert een mooi aantal fotografische weergaven op. Je kan niet alleen de kustlijn aflopen aan de hand van foto's maar ook de hele wereld. Aangezien de wereld nog wat groter is ook het aantal foto's indrukwekkend. Of zoals trekearth het zelf betoogt: learning about the world through photography.

00:14 Gepost door OOK | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.