26-12-03

Kerstmis?

Het is zover. De dag van de huichelarij is gelukkig over. Waarom?  Wel dit zou de meest heilige dag moeten zijn van de christenen. Nu is deze mens, net zoals zovelen, christelijk opgevoed. OOK heeft echter het nutteloze van dat christelijke geloof ingezien en is daar blij om. Let op, OOK heeft er geen probleem mee dat mensen het christendom aanhangen, integendeel, een deel van onze rijke cultuur is erop gestoeld.  

Waar ik echter wel problemen mee heb zijn de pseudo christenen die éénmaal per jaar de heilige uithangen. Het hele jaar doen ze hun zin maar net die ene dag zijn ze heiliger dan de paus. Ze gaan naar de middernachtviering, zijn vergevingsgezind voor hun medemens enz. Voeren het hele jaar oorlog, maar deze ene dag stoppen ze even. 

Ach, ik kan er uren over doorbomen maar eigenlijk heeft Jos Smos (Katastroof) het reeds allemaal uitgelegd in een liedjestekst dat hij geschreven heeft, zij het dan op zijn eigen manier: 

ik zen baas oep een bedrijf en daar heerst ne goeie geest

mijn mensen hebben schrik van mij, ze noemen mij de beest

ik wandel over lijken, 'k dauw iedereen in de grond

want business is business, aan de rest veeg ik mijn kont. 

 

'k zijn tegen socialisten, negers, joden, enzovoort

zjanetten en buitenlanders weurren beter uitgemoord

ik zen voor kernwapens ter verdediging van de staat

ik stem voor het geweld want ik zen kristen-demokraat,

maar…

 

's zondags in de kerk, 's zondags in de mis

krijg kik van onze lievenheer toch alt' vergiffenis

's zondags in de kerk, oep de kerkstoel

bidde kik voor onze lievenheer

met nen heel devote smoel 

Beetje extreem? Ok geef ik ook grif toe, maar het gaat mij hier om het principe. 

Vergeef me dat ik iedereen nu over dezelfde kam scheer. Diegenen die dag in dag uit hun best doen in overeenstemming te leven met hun geloof verdienen mijn respect.

Aan de anderen zou ik zeggen, hou het niet bij deze ene dag.

01:43 Gepost door OOK | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

DAN TOCH? Hebben OOK en Blotbilski de Agnosticus dan toch een gemeenschappelijk raakvlak? Religieuze gevoelens zijn naar verluidt in onze hersenpan ingebakken, maar daar valt nog mee te leven. Helaas kleurt de geschiedenis rood door in naam van deze of gene God vergoten bloed en dat is moeilijker verteerbaar. Met wel erg vroege groeten.

Gepost door: lord blotbilski | 26-12-03

OOK dit nog In zowat dezelfde geest heb ik mijn kerstboodschap op mijn eigenste eigenzinnige manier pas vandaag gepost. En nu ga ik dodo doen.

Gepost door: lord blotbilski | 26-12-03

Heiden Ik ben dankbaar voor mijn katholieke opvoeding. En nog dankbaarder dat ik er nu vanaf ben.

Vandaar dat ik consequent ben en ook met Kerstmis niet naar de kerk ga. Ik vind dat toch zo hypocriet, het hele jaar geen voet in de kerk zetten en dan met Kerstmis het heilig boontje gaan uithangen. Of wat minstens zo erg is : "voor de gezelligheid gaan". Jongens toch.

Vreemd toch dat ik deze blog niet vroeger heb gezien. Om het goed te maken zal ik je bij mijn links plaatsen :-)

Gepost door: the insane | 31-12-03

De ellende is weer voorbij het is 2004. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. Hoop doet immers leven. Kunnen we weer overgaan tot de orde van de dag. ;-p

Gepost door: Morgaine | 01-01-04

De commentaren zijn gesloten.